ODRŽAN SEMINAR ZA DELEGATE 2, 3 I 4 STEPENA - BEOGRAD, 06.09.2015. Štampa El. pošta
Delegati - Aktuelno Delegati
ponedeljak, 07 septembar 2015 13:12
delegatiU nedelju, 06.09.2015. godine, u Sportsko poslovnom centru "Slodes", Borska 92f, Beograd, Komisija za stručno usavršavanje UO ZD RSS u saradnji sa ZSiK RSB, i uz tehničku podršku ZD RSB, a na osnovu odluke UO ZD RSS, realizovala je redovni jesenji seminar za delegate 2, 3 i 4 stepena.

Nakon akreditacije učesnika seminar je otvorio predsednik UO ZD RSS dr Ivan Mandić, koji je tom prilikom pozdravio sve prisutne, izrazio zadovoljstvo zbog kandidata za nove delegate ZD RSB, ukazao na nastavak intenziviranja saradnje između ZD RSS i ZD RSB i istakao da delegati moraju svojim kvalitetnim i odgovornim pristupom obavezama da doprinesu očuvanju i unapređenju značaja funkcije delegata i statusa koji ima ZD RSS, nakon čega je svim prisutnima poželeo uspešan rad.

Predsednica UO ZD RSB je takođe pozdravila prisutne delegate, istakavši da i pored novih kandidata za članstvo u ZD RSB omasovljenje zajednice ostaje prioritet u narednom periodu. Takođe, upoznala je prisutne sa tendencijama u intenziviranju saradnje sa ZD RSS, ZSiK RSB, kao i sa Rukometnim Savezom Beograda, nakon čega je poželela uspešan rad delegatima, kako na seminaru tako i u nastupajućoj sezoni.
SEMINAR_1  SEMINAR_4
 
Posle uvodnih reči prešlo se na stručni deo seminara u kome su putem prezentacija obrađene sledeće teme:

1. Obaveze delegata pre rukometne utakmice - Predrag Janković;
2. Bezbednosni aspekti u organizaciji utakmica i uloga delegata - Boris Ivanović;
3. Rad redarske službe u toku rukometne priredbe - Saša Pavlović;
4. Uloga delegata po završetku utakmice - dr Vojislav Andrić.

Za ovu priliku, član Komisije za stručno usavršavanje UO ZD RSS, dr Vojislav Andrić, predstavio je novinu čiji je cilj unapređenje rada delegata u okviru Redovnih prvenstvenih takmičenja, a to je "Delegatski podsetnik", i to u dve varijante, i obe će biti uskoro na sajtu ZD RSB u odeljku Literatura.
Značaj stručnog dela u okviru seminara potvrđen je i prisustvom novog Direktora Rukometnih liga "Centar", gospodina Predraga Juškovića svim prezentacijama.

U skladu sa predviđenom satnicom usledio je izveštaj pomoćnika direktora za sudijska pitanja za sezonu 2014/2015, posle čega se pristupilo testiranju delegata i polaganju ispita za zvanje rukometnog delegata, a rezultate testiranja možete pogledati u nastavku REZULTATI_TESTIRANJA_CENTAR_06_09_2015.doc 
Delegati koji nisu položili test biće naknadno informisani o terminu za ponovljeno testiranje.

Nakon testiranja sva službena lica (sudije, delegati i kontrolori) su prisustvovala prezentaciji gospodina Miroslava Jankovića, na temu "Kriterijumi suđenja u nastupajućoj sezoni sa posebnim osvrtom na zonu vođenja ekipe".

Pred zatvaranje seminara održan je sastanak Direktora Prve i Druge lige Centar sa svim službenim licima (sudijama, delegatima i kontrolorima), u okviru kog je kao osnovni cilj istaknuto unapređenje funkcionisanja liga u svim segmentima, sa posebnim akcentom na ulogu službenih lica, a u skladu sa objektivnim okolnostima u kojima se nalaze svi činioci rukometnog sporta u okviru regiona Centar.

Takođe, prisutnim službenim licima obratio se i Direktor novoformirane Treće rukometne lige "Dunav", i ukratko izložio cilj za narednu sezonu, kao i način saradnje.

Seminar je zatvoren uz prigodan koktel za sve prisutne.