Rezultati/Raspored utakmica

DODELA MEDALJA I PEHARA OVOSEZONSKOM PRVAKU PRLM "CENTAR" - ORK MAČVI
subota, 17 jun 2017 18:28

U prostorijama opštine Bogatić u društvu čelnika opštine, igrača,stručnog štaba, rukovodstva i prijatelja ORK Mačva, kao i rukovodstva Prve lige upriličena je svečanost u čast osvajanja prvog mesta u Prvoj ligi centar-muskarci i plasmana u viši rang Super B ligu.

ORKMacva2

U ime opštine Bogatić prisutnima se obratio Pomoćnik predsednika opštine Bogatić, Dalibor Ostojić koji se zahvalio ORK "Mačva" na velikom uspehu i plasmanu u viši rang, istakao da je kroz takmičenje njihov klub uspešno promovisao njihovu malu opštinu Bogatić, koja će u svojoj dugoj istoriji po prvi put imati jednu superligašku ekipu u višem rangu. G-din Ostojić je obećao još veću pomoć lokalne samouprave za takmičenje i razvoj kluba u narednom periodu i da na toj pobedničkoj stepenici ne treba stati i da neće stati, već da će u naredne 2-3 godine zajedničkim snagama težiti ka još većem rangu i plasmanu u Super A ligu. Potvrdio je da su u toku završni radovi na izgradnji sportske hale u Bogatiću i da će od jeseni ORK "Mačva" igrati svoje superligaške utakmice u svojoj hali, a ne kao do sada van svog grada u Šapcu. Na kraju je obećao izdvajanje više sredstava iz budžeta opštine za razvoj sporta, a posebno razvoja rukometa tj. ORK "Mačva" kao prvog i pravog reprezenta opštine Bogatić na sportskoj mapi Srbije.

ORKMacva1

U ime ORK "Mačva" kao predsednik Sportskog saveza Bogatić i kao direktor kluba, Miroljub Stanić se zahvalio rukovodstvu opštine Bogatić na nesebičnoj i velikoj pomoći klubu, bez koje bi njihov veliki uspeh bio nemoguć i da se nada da će tako biti i u narednom periodu, jer jedna mala opština kao što je Bogatić imaće jednog Superligaša u rukometnom takmičenju što je velika stvar za razvoj sporta, a posebno rukometa u njihovoj opštini. Direktor Stanić se posebno zahvalio igračima i stručnom štabu na čelu sa trenerom Pavlovićem na velikoj borbi i istrajnosti na sportskom terenu da zasluženo kao prvi prođu kroz cilj u velikoj i jakoj konkurenciji klubova Prve lige Centar-muškarci, o čemu govori podatak da u prolećnom delu sezone nisu imali nijedan poraz, kao i to da je najveća dobit što su promovisali i dali šansu nekolicini mladih igrača iz njihove sredine na koje mogu računati u narednom periodu. Dalje je istakao da je ORK "Mačva" kao klub koji je osnovan 2011. godine imao svoj plan razvoja u prethodnim godinama i da je ovo vrhunac toga plana što je bilo zacrtano plasmanom u Prvu ligu "Centar" pre dve godine, da se u ovoj u 2017. godini ostvari plasman u viši rang tj. u Super B ligu. Stanić je istakao da se i tu neće zaustaviti i da za dve godine sebe vide u Super A ligi i da je to lako ostvarljivo pogotovo da će od jeseni imati svoju kuću, svoju halu gde će moći klub da razvijaju na svim nivoima od škole rukometa do prvog tima i da će se za njihov klub još dosta toga pozitivno čuti i da će se rukometna lopta još dugo i uspešno kotrljati u njihovoj maloj i lepoj sredini kao što je opština Bogatić. Na kraju se biranim rečima zahvalio Rukometnog savezu Beograda i rukovodstvu PRL "Centar" u protekle dve godine na uspešnoj saradnji, na veoma kvalitetnom takmičenju i organizaciji lige, da PRLMC zaslužuje sve pohvale u svakom obliku i da je to liga na koju bi trebalo druge lige da se ugledaju kako treba raditi i organizovati jedno takvo takmičenje.

ORKMacva4

U ime rukovodstva PRL "Centar" prisutnima se obratio direktor Predrag Jušković, koji je čestitao ORK "Mačva" na velikom uspehu i plasmanu u Super Ligu, poželeo im puno zdravlja i sreće u narednom periodu, da što duže ostanu u tom rangu i da ostvare njihov zacrtani plan i plasman u Super A ligu. Jušković se zahvalio ORK "Mačva" na dosadašnjoj uspešnoj saradnji kroz njihovo takmičenje prvo u DRLM "Centar",  a kasnije u PRLM "Centar", istakao da se radi o jednom vrlo dobro organizovanom klubu sa kojim nije bilo nikakvih problema i prema kojem nije izrečena nijedna disciplinska mera, da su sve svoje obaveze prema ligi izmirivali na vreme, da su imali svoj jasan plan od 2011. godine kojem su težili i koji su ostvarili na sportskom terenu svojim trudom, radom i uz pomoć i veliko razumevanje rukovodstva opštine Bogatić. Istakao je još da se nada da ORK "Mačva" (u svojoj sredini popularne Lisice) sa svojim igračima, trenerom i rukovodstvom nisu ovim svojim plasmanom rekli sve što su imali ,da misli i vidi da u njima ima još snage i volje da ispišu nove zlatne rukometne stranice sporta u opštini Bogatić i da se iskreno nada da će sve zacrtano ispuniti od jeseni u svojoj hali i na svom domaćem terenu.

ORKMacva3

Posle ovih obraćanja pristupilo se dodeli medalja i pehara koje su igračima i stručnom štabu ORK "Mačva" uručili pomoćnici predsednika opštine Bogatić, g-din Dalibor Ostojić i Milan Damjanović, kao i direktor PRL "Centar", g-din, Predrag Jušković. Po završetku dodele zajedničko druženje i slavlje se nastavilo u prijatnom ambijentu restorana Monako u Bogatiću.


RUKOMETNI SAVEZ BEOGRADA I RUKOVODSTVO PRLM "CENTAR" ČESTITA ORK MAČVA IZ BOGATIĆA OSVAJANJE PRVOG MESTA U PRLM "CENTAR" U SEZONI 2016/2017. GODINE I PLASMAN U SUPER B LIGU.