DODELJEN PEHAR ŠAMPIONU PRLŽ "CENTAR" ZA 2016/17 - RK KUČEVO Štampa
subota, 17 jun 2017 18:57

 

U sportskoj hali u Kučevu, u organizaciji RK "Kučevo", a u čast osvojenog prvog mesta i plasmana u Super B ligu odigrana je revijalna utakmica između reprezentacije Prve lige "Centar" za žene i ekipe Kučeva.

Pre početka utakmice prisutnima se obratio Petrović Miloš, član Opštinskog veća Kučevo - zadužen za sport koji se zahvalio igračicama RK "Kučevo" i treneru Eriću na velikom uspehu, ostvarenom plasmanu i brzom povratku u Super ligu, i da njihov klub na pravi način reprezentuju sport i opštinu Kučevo u Srbiji. Petrović je istakao još da u okviru odvajanja skromnih sredstava za sport, kao postojanja i rada 35 sportskih klubova na teritoriji opštine Kučevo u narednoj godini više sredstava će biti odvojeno za RK "Kučevo" jer on kao klub svojim superligaškim statusom to i zaslužuje, kako bi mogao na duži vremenski period da očuva svoj superligaški status i kasnije igra značajniju ulogu u Super ligi. Petrović je obećao je pomoć u rekonstrukciji i poboljšanju uslova rada u sportskoj hali, kao i pomoć u omasovljavanju i radu sa decom sa teritorije opštine Kučevo. Istakao je dobru saradnju sa Sportskim Savezom opštine Kučevo i predsednikom saveza, Demić Zoranom u realizaciji više projekata i da im je cilj da zajedno sa njima pokušaju u narednom periodu razviju sportski turizam u njihovoj opštini kroz razne vidove kampova, priprema kao i drugih sportskih sadržaja koje pruža njihova opština.

RKKucevo5

U ime rukovodstva PRL "Centar" prisutnima se obratio direktor Predrag Jušković, koji je čestitao RK "Kučevo" i treneru Erić Ratomiru na velikom uspehu i brzom povratku u Super Ligu. Istakao da njihovom klubu taj rang objektivno pripada kada se pogledaju odlični uslovi za rad i trening, kao i velika pomoć od strane lokalne samouprave. Direktor Jušković im je poželeo puno zdravlja i sreće u narednom periodu, da što duže ostanu u tom rangu i da ostvare njihov plan razvoja rukometa u opštini Kučevo kroz omasovljavanje ovog sporta i stvaranje većeg broja mladjih selekcija i igrača koji će vremenom da postanu i budu nosioci igre u prvoj ekipi. Primer za to je da su i ove godine u Prvoj ligi "Centar" dali šansu 7 igračicama rođenih 2000. i mlađe da konkurišu i igraju za prvi tim, koji već sada predstavljaju budućnost njihovog kluba.

Direktor Jušković se RK "Kučevo" se posebno zahvalio na jednogodišnjoj uspešnoj saradnji i istakao da se uverio da se radi o jednom dobro organizovanom klubu na čelu sa velikim sportskim radnikom i trenerom Erićem, da sa klubom nije bilo nikakvih problema oko organizacije utakmica i ostalog vezanog za ligu, što govori u prilog i činjenica da prema njima nije izrečena nijedna disciplinska mera, da su sve svoje obaveze prema ligi izmirivali na vreme i da su na kraju prvenstva zasluženo osvojili prvo mesto i plasirali se u Super B ligu.

RKKucevo4

Posle ovog obraćanja pristupilo se dodeli medalja i pehara koje je igračima i stručnom štabu RK "Kučevo" ispred PRL "Centar" uručio direktor g-din Predrag Jušković. Posebne medalje na zahtev RK "Kučevo" u znak zahvalnosti  dodeljene su Petrović Milošu -članu Opštinskog veća Kučevo-zaduženom za sport i Demić Zoranu, Predsedniku Sportskog Saveza opštine Kučevo.

RKKucevo1

Po završetku dodele  odigrana je revijalna utakmica između reprezentacije Prve lige "Centar" za žene i RK "Kučevo" koja je završena pobedom reprezentacije Prve lige Centar –žene rezultatom 40-31 (poluvreme 19-16). Kučevo se na ovoj revijalnoj uatakmici pokazao kao dobar domaćin gde je uradio i posebne majice za ovu priliku za obe ekipe. Posebna zahvalnost je upućena Reprezentaciji Prve lige tj. treneru Dapčeviću i igračicama reprezentacije lige koje su se sve odazvale na ovaj poziv da uveličaju svečanost RK "Kučevo", kao i velika zahvalnost Rukometnom savezu Beograda i Rukovodstvu PRLC na organizaciji prevoza, izrade i dodele pehara i medalja.

RKKucevo3

Ekipa RK "Kučevo" koja je ostvarila plasman u Super B ligu u sezoni 2016/2017 igrala je u sastavu:
Mihajlović, Armuš, Joksić-1, Suić-1, Đorđević-4, Mandić, Stekić -8, Đurković-1, Knežević, Stanisavljević, Krstović -7, Šulajić -7,Rajić, Miletić, Stojanović, Stanojković -2, tehnički rukovodilac ekipe Rajić Milena i trener Erić Ratomir.

Ekipa reprezentacije lige koju je za ovu utakmicu selektirao I vodio  trener ORK.Beograd Dapčević Miodrag nastupala je u sastavu: Krća, Radulović -6, Todorović -1, Gudzić-3, Kostrešević -6, Đorović -1(ORK.Beograd), Petković Dragana-1 i Danijela- 2(ŽRK.Radnički), Stanković-1,Kaitović -4 (ŽRK.Loznica),Živanović -3 (ŽRK.Mačva),Cvetković-6 (ŽRK.Metalac2015), Milošević -4(ŽORK.Petrovac), Tešić(ORK.Loznica), Cvejić-2 (ŽRK.Mačva), Ilić ( RU.Grand Zvezda),


RUKOMETNI SAVEZ BEOGRADA I RUKOVODSTVO PRLŽ "CENTAR" ČESTITA RK KUČEVO IZ KUČEVA OSVAJANJE PRVOG MESTA U PRLŽ CENTAR U SEZONI 2016/2017. GODINE I PLASMAN U SUPER B LIGU.