IN MEMORIAM: Vučinić Nikola Štampa
Savez - Aktuelno
utorak, 03 januar 2017 22:42

VucinicDIN MEMORIAM: Vučinić Nikola - Nidža

S tugom u srcu i dubokoj boli javljamo svim sportistima, trenerima i sportskim radnicima da je preminula legenda srpskog i beogradskog rukometa Nikola Vučinić naš Nidža.

 

 

Nikola Vučinić, diplomirani pravnik, rođen 23.januara 1936. godine u Srpskim Moravicama. Rukometom se bavio od 1953. godine. Bio je dugogodišnji rukometaš „Crvene zvezde“  sa kojom je osvojio duplu krunu 1956. godine.
Kao trener vodio je RK „Crvenu zvezda“ (Beograd), RK „Radnički“ (Beograd), ORK „Beograd“, RK  „Rakovica“ (Beograd), RK „Palilulac“(Beograd), MRK „Dinamo“ (Pančevo)  RK  „Šamot“ (Aranđelovac) i RK „Srem“ (Šid). Bio je višestruki državni prvak i osvajač nacionalnog Kupa. Sa RK „Radnički“ osvojio je titulu prvaka Evropskog Kupa šampiona 1980. godine. Kao selektor vodio je omladinsku i seniorasku reprezentaciju Srbije i „B“ reprezentaciju Jugoslavije. Dobitnik je najznačajnijih sportskih priznanja.

Kao visokoobrazovani intelektualac sa velikom stručnošću i ozbiljnošću prenosio je lepotu i dinamičnost rukometnog sporta među mladim talentima. Bio je trener brojnih generacija rukometaša i rukometašica a pored ostalih i osvajačima medalja: Milanu Lazareviću, braći Pokrajac, Petritu Fejzuli, Miloradu Milatoviću, Nikoli Jevremoviću, Svetlani Kitić, Ljubinki Janković, Slavici Đukić, Vesni Buđi, Svetlani Obućini...

Sahrana dragog pokojnika će se obaviti u petak, 06.01.2017. godine u 15 časova na Novom bežanijskom groblju. Opelo počinje u 14:30 časova.

Adresa za telegrame saučešća:
Porodica Vučinić
Bulevar Milutina Milankovića 120a
11070 Beograd