39. Rukometijada mladih Beograda Štampa El. pošta
Takmicenja - Trofej Beograda
subota, 19 novembar 2011 13:58

Ovogodišnja, 39. Rukometijada mladih Beograda održaće se u hali "Pionir" u sredu, 23. novembra, sa početkom u 14:00 časova. U rukometnoj reviji biće odigrano 7 utakmica između "Šampiona Lige" i "Reprezentacije Lige" u više različitih starosnih kategorija. Ulaz za sve posetioce Rukometijade je besplatan.

Svi učesnici 39. Rukometijade biće specijalni gosti rukometnog kluba "Partizan" na utakmici Evropske lige šampiona sa nemačkim prvakom "Kilom", koja počinje u 19:00 časova.

rukometijada38sveekipe

38. RUKOMETIJADA - Sve pobedničke ekipe

KRATAK ISTORIJAT LIGA MLAĐIH KATEGORIJA RSB

Lige mlađih kategorija RSB je najstarnije i najmasovnije takmičenje mladih rukometaša i rukometašica Beograda. Takmičenje počinje svake godine u aprilu i završava se u novembru mesecu. 

Liga mlađih kategorija Beograda čuva 39 godina dugu tradiciju na prvo olimpijsko zlato našeg rukometa. Prvo takmičenje je održano 1972. godine na Vračaru pod nazivom "Olimpijsko zlato". Učesnici tog takmičenja bile su reprezentacije beogradskih škola koje su igrale pod imenima nekadašnjih zlatnih olimpijaca: "Pokrajac", "Lazarević", "Popović" i dr. Naša reprezentacija je te davne 1972. godine osvojila prvu zlatu medalju na Olimpijskim igrama u Minhenu.

Kroz takmičenje u Ligi mlađih kategorija Beograda su prošli brojni osvajači medalja na Olimpijskim igrama, Svetskim i Evropskim takmičenjima kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Učesnici ovog takmičenja su nekada bili i zlatni olimpijci Milan Kalina i Branko Štrbac, svetski šampioni i osvajači brojnih medalja Jovica Cvetković, Nedeljko Jovanović, Igor Butulija, Dejan Perić, Goran Stojanović odnosno Svetlana Atanasovska, Rada Savić i mnogi drugi.

S pravom se može reči da je ovo takmičenje istinski rasadnik budućih rukometnih asova.