Brković: "Brzom igrom do titule" Štampa El. pošta
Takmicenja - Trofej Beograda
četvrtak, 23 septembar 2010 18:08

U subotu je počela nova takmičarska sezona u najelitnijem rukometnom takmičenju u Srbiji – Super ligi za muškarce. Šesnaest timova, boriće se za osvajanje titule, plasman u nekih od evropskih takmičenja , kao i za superligaški status.
Naredne, 2011. godine, po izjavama čelnika Rukometnog saveza Srbije, startuje regionalna muška rukometna liga u kojoj bi Srbija trebala da ima dva predstavnika.

Želeli smo da čujemo statove i ambicije jednog od konkurenata za titulu ove godine, trenera rukometaša Partizana, gospodina Aleksandra Brkovića.

 

aleksandarbrkovic

 

Gospodine Brkoviću, od Partizana se uvek očekuju pobede i borba za titulu. Ovog leta su se dogodile promene u igračkom sastavu, stigli su novi igrači, neki su otišli u inostranstvo.
Kakva su Vaša očekivanja, kada je u pitanju plasman Partizana na kraju sezone?

"Mi smo ove godine planski puštali i dovodili igrače. Međutim, iznenada smo ostali bez dva igrača na koja smo računali, to su Lazović i Beočanin. Kada smo dobili odgovor da odlaze, gledali smo da taj gubitak nadomestimo na pravi način. Tako da smo, u skladu sa zacrtanim planovima, zadovoljni trenutnom situacijom kada je u pitanju igrači kadar.

Ambicije Partizana su uvek najviše, jer samo ime kluba i tradicija nas obavezuje na to. Naravno, to ne zavisi samo od imena kluba već i od našeg rada i priprema - kako igrača i članova stručnog štaba tako i svih u klubu. Mislim da imamo ekipu koja će se boriti za trofeje ove godine. Očekujem da ćemo biti među prve tri ekipe u Super ligi. Želja nam je da se plasiramo u regionalnu ligu, ali ne kao drugoplasirana već kao prvoplasirana ekipa."

Koje ekipe će, po Vašem mišljenju, voditi bitku za visok plasman u Super ligi Srbije?

"Kao najozbiljnije kandidate za osvajanje trofeja ove godine vidim Crvenu Zvezdu i Kolubaru. Smatram da uz njih ima i nekoliko ekipa koje mogu isto tako da se uključe u borbu za sam vrh ili da pokvare nekom planove. Tu mislim na Vojvodinu, Metaloplastiku i Radnički iz Kragujevca. To je neki krug ekipa od kojih očekujem da će biti u gornjem delu tabele."

Znamo da je potrebno vreme za upoznavanje novih igrača i uigravanje tima. Kakve novine u igri možemo očekivati od igrača Partizana u odnosnu na prethodnu sezonu?partizan-kolubara

"Mi smo počeli da pripremamo ekipu već od marta meseca. Naravno, nije sve išlo baš kako je planirano. Možemo se pohvaliti da je, ono što smo isplanirali kako u stručnom štabu tako i u klubu, ispalo vrlo dobro. Od ekipe Partizana ove godine možete očekivati jednu brzu igru, pre svega kada je u pitanju prelazak iz odbrane u napad. Nadam se što većem broju golova, sa velikim brojem napada i verujem da ćemo gledati ekipu koja se nezadovoljava postignutim rezultatom u toku utakmice, već da će uvek igrati na gol više."

Koja je Vaša poruka ljubiteljima rukometa u Beogradu. Zbog čega treba da dolaze na Partizanove utakmice, šta mogu da vide i koji su to novi mladi igrači u timu na koje treba obratiti pažnju?

"Beograd je jedan od srećniji gradova u Evropi, a možda i u svetu, zato što ima dosta rukometnih manifestacija, ne samo vikendom već i tokom cele nedelje. Deset godina radim kao rukometni trener, od toga sam sedam godina konstantno radio sa mlađim kategorijama. Prošle sezone sam vodio dve generacije u RK "Partizan", paralelno uz rad sa prvom ekipom. Ono što se može videti na beogradskim terenima nije samo nadmedanje i takmičenje, već lepa igra, druženje tih dečaka i devojčica.Ukratko, vidi se velika radost.
Ja sam težio, radeći sa najmlađima, da se igraju rukometa a ne da igraju rukomet. Samim tim što su vaspitavani na takav način, imao sam sreću da radim sa njima deset godina u klubu.
Nemanja Ilić i Strahinja Milić ,danas standardni prvotimci praktično su počeli da igraju kod mene rukomet. Zajedno smo učili, zajedno rasli. Oni znaju šta je Partizan, znaju kako treba da igraju za klub, znaju da nose ime kluba i grb koji im je na grudima. Siguran sam da će igrači pružiti svoj maksimum na svakoj utakmici. Ono što će krasiti Partizan ove godine i njegove mlade igrača, je borbenost u odbrani i brza igra, koja će sa sobom doneti dosta atraktivnih golova, kako iz kontranapada, tako i iz polukontri" zaključuje gospodin Brković.

U subotu je počela nova takmičarska sezona u najelitnijem rukometnom takmičenju u Srbiji – Super ligi za muškarce.

Šesnaest timova, boriće se za osvajanje titule, plasman u nekih od evropskih takmičenja , kao i za superligaški status.

Naredne, 2011. godine, po izjavama čelnika Rukometnog saveza Srbije, startuje regionalna muška rukometna liga u kojoj bi Srbija trebala da ima dva predstavnika.

Želeli smo da čujemo statove i ambicije jednog od konkurenata za titulu ove godine, trenera rukometaša Partizana,  gospodina Aleksandra Brkovića.

Gospodine Brkoviću od Partizana se uvek očekuju pobede i borba za titulu. Ovog leta su se dogodile  promene u igračkom sastavu, stigli su novi igrači, neki su otišli u inostranstvo.

 Kakva su Vaša očekivanja, kada je u pitanju plasman Partizana na kraju sezone?

-          Mi smo ove godine planski puštali i dovodili  igrače. Međutim , iznenada smo ostali  bez dva igrača na koja smo računali , to su Lazović i Beočanin. Kada smo  dobili odgovor  da odlaze, gledali smo da taj gubitak nadomestimo na pravi način. Tako da smo, u skladu sa zacrtanim planovima , zadovoljni  trenutnom situacijom kada je u pitanju igrači kadar.

-          Ambicije Partizana su uvek najviše, jer samo ime kluba i tradicija nas obavezuje na to. Naravno, to ne zavisi samo od imena kluba već i od našeg rada i priprema  -kako  igrača i članova stručnog štaba tako i svih u klubu. Mislim da imamo ekipu koja će se boriti za trofeje ove godine. Očekujem da ćemo biti među prve tri ekipe u Super ligi. Želja nam je da se plasiramo u regionalnu ligu, ali ne kao drugoplasirana  već kao prvoplasirana ekipa.

Koje ekipe će, po Vašem mišljenju, voditi bitku za visok plasman u Super ligi Srbije?

-          Kao najozbiljnije kandidate za osvajanje trofeja ove godine vidim Crvenu Zvezdu i Kolubaru. Smatram da uz njih ima i nekoliko ekipa koje mogu isto tako da se uključe u borbu za sam vrh ili da pokvare nekom planove. Tu mislim na Vojvodinu, Metaloplastiku  i Radnički iz Kragujevca. To je neki krug ekipa od kojih očekujem da će biti u gornjem delu tabele.

 Znamo da je potrebno vreme za upoznavanje novih igrača i uigravanje tima. Kakve novine u igri možemo očekivati od igrača Partizana u odnosnu na prethodnu sezonu?

-          Mi smo počeli da pripremamo ekipu već od marta meseca. Naravno, nije sve išlo baš kako je planirano. Možemo se pohvaliti da je, ono što smo isplanirali kako u stručnom štabu tako i u klubu,  ispalo vrlo dobro. Od ekipe Partizana ove godine možete očekivati jednu brzu igru, pre svega kada je u pitanju prelazak iz odbrane u napad. Nadam se što većem broju golova, sa velikim brojem napada i verujem da ćemo gledati ekipu koja se nezadovoljava postignutim rezultatom u toku utakmice, već da će uvek igrati na gol više.

Koja je Vaša poruka ljubiteljima rukometa u Beogradu. Zbog čega treba da dolaze na Partizanove utakmice, šta mogu da vide i koji su to novi mladi igrači u timu na koje treba obratiti pažnju?

-          Beograd je jedan od srećniji gradova u Evropi, a možda i u svetu, zato što ima dosta rukometnih manifestacija, ne samo vikendom već i tokom cele nedelje. Deset godina radim kao rukometni  trener, od toga sam sedam godina konstantno radio sa mlađim kategorijama. Prošle sezone sam vodio dve generacije u RK “Partizan“, paralelno uz rad sa prvom ekipom. Ono što se može videti na beogradskim terenima nije samo nadmedanje i takmičenje, već  lepa igra, druženje tih dečaka i devojčica.Ukratko, vidi se velika radost .

-           

-          Ja sam  težio, radeći sa najmlađima, da se igraju rukometa a ne da igraju rukomet. Samim tim što su vaspitavani na takav način, imao sam sreću da radim sa njima deset godina u klubu.

-          Nemanja Ilić i Strahinja Milić ,danas standardni prvotimci praktično su počeli da igraju kod mene rukomet. Zajedno smo učili, zajedno rasli. Oni znaju  šta je Partizan, znaju kako treba da igraju za klub, znaju da nose ime kluba i grb koji im je na grudima. Siguran sam da će igrači pružiti svoj maksimum na svakoj utakmici. Ono što će krasiti Partizan ove godine i njegove mlade igrača,  je borbenost u odbrani i brza igra, koja će sa sobom doneti dosta atraktivnih golova, kako iz kontranapada, tako i iz polukontri.