Komentar 3. kola PRLM "Centar" - Dario Krželj Štampa El. pošta
Takmicenja - Trofej Beograda
utorak, 09 oktobar 2012 10:05

Svoje utiske o rezultatima trećeg kola PRLM "Centar", kao i samog derbija kola između njegovih izabranika i ekipe Požarevca, izneo je trener RK Bask Soko, Dario Krželj.

dariokrzelj_PRLMKomentar_velika

Kako komentarišete postignute rezultate trećeg kola PRLM "Centar"?

Sinđelić - Sportski Centar Voždovac 2012
"SC Voždovac ima kvalitetne mlade, ali neiskusne igrače koji će mnogim ekipama pomrsiti konce. U malom beogradskom derbiju Orlići su trijumfovali zasluženo, pre svega zahvaljujući iskustvu i manjem broju grešaka".

Morava - Primus
"Očekivana pobeda ekipe Morave koja je po meni glavni kandidat za osvajanje prvog mesta. Primus je neugodna ekipa koja može da pobedi svaku ekipu, ali isto tako i da izgubi od svake".

Mladost - Novi Beograd
"Za mene je iznenađenje loš start ekipe Mladosti koja bi po sastavu ekipe trebala da bude u gornjem delu tabele. Novobeograđani imaju odličnu ekipu i to su potvrdili ovom pobedom."

Smederevo - Loznica
"Neočekivano visoka pobeda mlade ekipe Smedereva. Nisam očekivao da će gosti pretrpeti tako ubedljiv poraz."

Radnički - Obilić
"Po meni, očekivana pobeda Vitezova koji su kandidati za vrh tabele. Izostala je tradicionalna borbenost domaćina koji nisu uspeli da se vrate u igru nakon visokog vođstva gostiju na početku utakmice."

Požarevac - Bask Soko
"Bio je to pravi derbi i zaslužena pobeda mojih igrala protiv odlične ekipe Požarevca. Domaćin je ušao u utakmicu sa dosta nervoze koju smo mi uspeli da iskoristimo. Poveli smo sa nekoliko golova razlike što nam je pružilo dodatnu sigurnost u startu. Međutim, ekipa domaćina je uspela u drugom delu prvog poluvremena i početkom drugog da preokrene rezultat u svoju korist. Sredinom drugog dela utakmice, iskoristili smo seriju grešaka Požarevca i odličnom igrom u napadu sa igračem manje, a ponekad i sa 3 igrača manje, da se vratimo u meč povedemo sa pet golova razlike koju smo uspeli da zadržimo rutinskom igrom do kraja utakmice."

Kako vidite dosadašnji tok prvenstva PRLM "Centar"?

"Ima neočekivanih rezultata, a mislim da će ih tek biti. Pola Lige će se boriti za prva dva mesta koja garantuju učešće u baražu za Super ligu, dok će se preostale ekipe boriti za opstanak".

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim funkcionisanjem Lige?

"Liga funkcioniše fenomenalno, najbolje od svih liga pod okriljem Rukometnog saveza Srbije. Regularnost takmičenja je na najvišem nivou, suđenje je odlično i nadam se da će tako i ostati do samog kraja. Sajt je odličan, pruža obilje korisnih informacija, tako da za sada mogu samo da kažem da je sve na vrhunskom nivou." - zaključio je prvi strateg RK Bask Soko, gospodin Dario Krželj.