Mini Evropsko prvenstvo 2012. - "Uživaj u igri!" Štampa El. pošta
Takmicenja - Trofej Beograda
ponedeljak, 16 januar 2012 21:52

U nedelju, 15. januara 2012. godine, održano je "Mini Evropsko prvenstvo 2012" za dečake i devojčice rođene 2001. godine i mlađe. Učešće na ovoj, sada već tradicionalnoj, četvrtoj simulaciji prvenstva, koje se održava ove godine u Srbiji, uzeli su sledeći klubovi: RK Kolubara iz Lazarevca, ORK Šamot iz Aranđelovca, RK Hajduk Veljko iz Negotina, beogradski rukometni klubovi RK Rukobel, URK Studentski Grad, RK Novi Beograd, RK Železničar, RK IM Rakovica i domaćin takmičenja, RK Partizan. Pored navedenih klubova, učešće na takmičenju je uzela i reprezentacija Mađarske, te je turnir i dobio na međunarodnom značaju.

miniEPPartizan
Detalj sa ceremonije zatvaranja turnira

Ekipe su dobile majice sa natpisima država učesnica Evropskog prvenstva koje su predstavljale u sistemu takmičenja kao što igraju i senioru na Šampionatu u Srbiji. Turnir je svečano otvorio Partizanov igrač i reprezentativac Srbije, Savo Mešter uz početni udarac Partizanovih igrača Marsenića i Babića. Pored igre mini rukometa, neprestano su se zabavljali svi prisutni, najviše uz crno-belu maskotu pande, popularni Radojica. Na kratkoj pauzi, odigrana je revijalna utakmica između mešovitih ekipa Partizana ai dece bez roditeljskog staranja iz domova "Drinka Pavlović" i "Jovan Jovanović Zmaj". Nakon utakmica sva deca su dobila prigodne poklone od organizatora.

Direktor RK Partizan, gospodin Aleksandar Blagojević uručio je prigodne nagrade sudijama, koje su odsudile preko 50 utakmica bez ikakve novčane nadoknade, zatim predstavniku kompanije "Knjaz Miloš", čija je kompanija pomogla organizaciji turnira i specijalnim gostima, ambasadoru Norveške, gospodinu Nilsu i predstavniku Hrvatske Ambasade, gospodinu Sabljaku. Svim rukometašima i rukometašicama, kao i trenerima uručene su zlatne medalje.

Iako je rezultat bio u drugom planu, treba spomenuti i najefikasnije. Za treće mesto Švedska je savladala Španiju na sedmercima, a u utakmici za 1. mesto Mađarska je savladala minimalnim rezultatom Srbiju. "Mini" rukometaši koji su predstavljali Srbiju dali su ozbiljan zadatak našim "Orlovima". Nadamo se da će nap državni tim poći istim putem kao i mini rukometaši sa ovog turnira - "Šampioni Mini Evropskog prvenstva 2012. - Uživaj u igri!".

finalistiSrbijaMadjarska
Finalisti turnira Reprezentacija Srbije i Mađarske, kao i maskota "Radojica"

Svi prisutni su poželeli svu sreću reprezentaciji Srbije na šampionatu uz himnu Evropskog prvenstva. Organizatori turnira ovim putem pozivaju sve ljubitelje rukometa da i naredne godine prisustvuju ovom turniru uz poruku "Pobeđivati je dobro, igrati je još bolje, a voleti igru je najvažnije!".