Komentar 6. kola PRLM "Centar" - Maksimović Nikola Štampa El. pošta
Takmicenja - Trofej Beograda
nedelja, 28 oktobar 2012 23:52

Nakon veoma važne pobede nad ekipom Požarevca, svoje utiske o rezultatima utakmica 6.kola, kratak osvrt na dosadašnji tok prvenstva i funkcionisanju PRLM "Centar", dao nam je trener Novog Beograda, Nikola Maksimović.

maksimovic_nikola_velika1. Odigrano je i šesto kolo prvenstva. Kako komentarišete postignute rezultate?

RK Morava - RK Smederevo
"Rutinska, očekivana i zaslužena pobeda domaće ekipe koja je i ovom pobedom pokazala da je u pravoj formi i da spremno ulazi u naredne teške utakmice."

RK Loznica - RK Bask Soko
"Ekipa Sokolova je do sada pokazala najviše, tako da je očekivano i lako došla do bodova protiv borbene domaće ekipe."

RK Sinđelić - RK Mladost
"Mlada i poletna ekipa Sinđelića ovom pobedom je pokazala da je kadra da bude u samom vrhu tabele. Ekipi Mladosti predstoji grčevita borba za opstanak."

RK SC Voždovac 2012 - RK Radnički
"Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva je ekipa SC Voždovac 2012. Iako su najmlađa ekipa i kao takvi pre početka prvenstva bili prežaljeni od mnogih i viđeni za ispadanje, pokazali su i ovom pobedom da će mnogima pomrsiti konce."

RK Primus - RK Obilić
"Sigurna pobeda Vitezova kojom su pokazali da imaju kvalitet za sam vrh tabele."

RK Novi Beograd - RK Požarevac
"Veoma važna pobeda za moju ekipu. Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu tako da nas gosti nisu iznenadili bilo čime. Zadovoljan sam igrom u napadu, pogotovo u situacijama sa jednim ili dva igrača manje, dok smo nešto lošiju partiju pružili u odbrani. Sa ovom pobedom smo ostali u samom vrhu tabele što nam je i cilj - borba za jedno od prva dva mesta koje vode u baraž za Super ligu. Očekujem da i u naredne dve utakmice, koje igramo sa vodećim ekipama, potvrdimo ovako dobre igre koje smo prikazali do sada. Drago mi je da je veliki broj navijača pratio ovaj meč, a mi smo im se odužili na najbolji mogući način. Očekujem da će nas na isti način ispratiti i u narednim utakmicama jer nam njihova podrška mnogo znači."

nikola_maksimovic_cuckovic
Trener Maksimović savetuje golmana Čučkovića

2. Uz zadovoljstvo postignutim rezultatima svoje ekipe kako ocenjujete dosadašnji tok prvenstva?
"Jedino iznenađenje su tri poraza ekipe Požarevca, dok su Morava i Bask Soko očekivano na vrhu tabele, mada im u narednom periodu predstoje teške utakmice. U drugom krugu favorita smo Obilić, Požarevac i mi, dok će grčevitu borbu za opstanak voditi Mladost, Radnički, Smederevo i Primus. Već sam naglasio da je najprijatnije iznenađenje ekipa SC Voždovac 2012."

3. Kako ste zadovoljni funkcionisanjem Lige?
"Liga funkcioniše na vrhunskom nivou. Dosta novina koje su ove sezone uvedene podigli su ionako visok kvalitet funkcionisanja na najviši nivo i povećale još više interesovanje za Ligu. Ukoliko se ostvari ideja o direktnim prenosima putem interneta to bi bila ogromna stvar za sve nas. Suđenje na utakmicama moje ekipe je bilo na zavidnom nivou. U svakom pogledu samo pohvale na račun funkcionisanja Lige koja pokazuje na koji način, ukoliko ima želje i volje, treba da funkcionišu i ostale Lige u organizaciji RSS." - zaključuje gospodin Maksimović.