Održana 22. Rukometijada Štampa El. pošta
Takmicenja - Trofej Beograda
utorak, 14 jun 2011 20:02

U subotu 04. juna 2011. godine održana je 22. Rukometijada, završna manifestacija Dečije lige grada Beograda u mini rukometu. Početak ceremonije je obeležen intoniranjem državne himne "Bože pravde" koji je na poseban način probudio osećaj poripadnosti i zadovoljstva kod dece. U uvodnom delu programa nastupile su devojčice iz kluba "Ritam" koje su prisutnima predstavile svoje uvežbane ritmičke performanse, nakon devojčica nastupila je estradna umetnica Jelena Ristić, popularna Jellena, koja je sa svojom novom pesmom razveselila najmlađe učesnike. Jelena Ristić koja je ujedno i profesor fizičke kulture prenela je poruku najmlađima da je bavljenje sportom izuzetno potrebno i korisno.

SveEkipeRukometijada2011-DL
22. Rukometijada - Sve ekipe

Gospodin Dragoljub Peurača, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Beograda je u ime saveza održao pozdravni govor u kome je čestitao dečacima i devojčicama na odličnim igrama, a posebnu zavhvalnost je uputio trenerima, sudijama i roditeljima. Gospodin Peurača je istakao veliku pomoć i podršku koju savez ima od Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda bez kojeg ova manifestacija ne bi bila moguća.

U drugom delu programa pristupilo se proglašenju najboljih u 22. Dečijoj ligi grada Beograda. Najboljim dečacima i devojčicama pehare i medalje su uručili mladi rukometni reprezentativci Zelenović Nemanja iz Crvene zvezde, Ivan Dimitrijević iz Partizana, Sandra Filipović i Katarina Radović iz ženskog rukometnog kluba Crvena Zvezda, kao i bivši rukometni reprezentativci Predrag Peruničić i Aleksandar Blagojević.

Rukometni savez Beograda od ove godine po prvi put proglašava najuspešnije klubove u konkurenciji dečaka i devojčica na osnovu postignutih rezultata u proteklih godinu dana u Dečijim ligama Beograda, Ligi mlađih kategorija Rukometnog saveza Beograda i na Prvenstvima Srbije. Najuspešniji beogradski rukometni klub u proteklih godinu dana u konkurenciji devojčica je ŽRK "Vodžovac 1955" kojem je pripala prelazna umetnička statua koju je uručio gospodin Svetozar Stanković, generalni sekretar Rukometnog saveza Beograda. U konkurenciji dečaka za najuspešniji klub proglašen je rukometni klub "Novi Beograd" kojem je gospodin Velibor Nenadić, potpredsednik Rukometnog saveza Beograda i bivši državni reprezentativac, uručio prelaznu umetničku statuu.

Posebnu nagradu najboljima uručio je dr Goran Kvrgić, direktor Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) iz Beograda. Ova Visoka škola je u dodelila besplatno školovanje za po jednog sportistu iz najuspešnijih beogradskih klubova "Novi Beograd" i "Voždovac 1955". Profesor Kvrgić je u prigodnom govoru istakao značaj redovnog i uspešnog obrazovanja i bavljenja sportom. On je naglasio da Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda među redovnim studentima ima veliki broj vrhunskih sportista koji se sa uspehom školuju.

GoranKvrgicurucujeVozdovac1955
Gospodin Goran Kvrgić uručuje stipendiju kapitenu ŽRK "Voždovac 1955"

Dvadesetidrugu po redu Rukometijadu je zatvorio gospodin Svezozar Stanković, generalni sekretar Rukometnog saveza Beograda, koji se zahvalio svima koji su dali doprinos da Dečija liga Beograda neprekidno traje više od dve decenije.


Najbolje ekipe po kategorijama:
- U Ligi dečaka rođenih 1998. godine - Prvak je ekipa Kolubare, drugi je SC "Voždovac", a treći RK "Crvena zvezda".
- U Ligi dečaka rođenih 1999. godine - Prvi je RK "Novi Beograd", drugi je RK "Rukobel", a treći RK "Kolubara".
- U Ligi dečaka rođenih  2000. godine - Prvak je ekipa Studentskog Grada, drugi je RK  "Novi Beograd", a treći RK "Aranđelovac".
- U Ligi devojčica rođenih 1998. godine -  Prvak je ŽRK "Voždovac 1955", drugi je ŽRK "Zemun", a treći RK "Junior".
- U Ligi devojčica rođenih 1999. godine - Prvak je ORK "Avala" , drugi je ŽRK "Zemun", a treći "Vrčin 2000".
- U Ligi devojčica rođenih 2000. godine - Prvo mesto je osvojio ŽRK "Zemun", drugi je ORK "Avala" a treći "Vrčin 2000".