"Trofej Beograda 2011" 10. i 11. septembra Štampa El. pošta
Takmicenja - Trofej Beograda
nedelja, 21 avgust 2011 23:58

Grad Beograd i Rukometni savez Beograda ove godine organizuju tradicionalni 7. Međunarodni rukometni turnir "TROFEJ BEOGRADA 2011". Ovo je najveći međunarodni rukometni turnir u Srbiji za mlade rukometaše i rukometašice na kome učestvuju reprezentacije gradova. Na turniru će učestvovati mladi sportisti iz Slovenije, Rumunije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Turnir "Trofej Beograda 2011" se održava u subotu 10. i nedelju 11. septembra 2011. godine. Sve utakmice se igraju u dvorani sportskog centra "Voždovac" na Banjici u Beogradu.

trofejBGD2011_velika

Na turniru učestvuju sledeće reprezentacije gradova - u konkurenciji devojčica rođenih 1995. godine i mlađe: Ljubljana, Niš, Banja Luka i Beograd, dok će se u konkurenciji dečaka rođenih 1995. godine i mlađi nadmetati: Temišvar, Banja Luka, Novi Sad i Beograd.

Turnir kao najprestižnije međunarodno regionalno takmičenje za mlade ima višestruki društveno-sportski značaj koji doprinosi razvoju međunarodne sportske saradnje, povezuje mlade sportiste iz različitih regiona, intenzivira saradnju sa regionima gde je aktivna srpska dijaspora i koristi razmeni stručnih iskustava u radu sa mladim sportistima.