Slab odziv za tribine ZT RSB Štampa El. pošta
Treneri - Aktuelno tr
utorak, 17 maj 2016 11:27

Kako je i bilo najavljeno nedelja, 15. maj, bila je veoma radna. Na jednom mestu, u hali Slodes našli su se najtalentovaniji rukometaši i rukometašice, rođeni 2000. i 2002. godine u trenažnom kampu Rukometnog saveza Beograda. Takođe, bile su predviđene i odražane tibine „Osnovni elementi rukometa“ i „Stanje u ženskom rukometu“. Ali, prema rečima predsednika Skupštine ZT RSB Saše Kandića odaziv je bio izuzetno slab i ZT će uraditi sve da u narednom periodu poseta tribinama i seminarima koje ona organizuje bude znatno bolja.

decaci2000 kampSlodes

„Mi smo u Slodesu okupili skoro sve najbolje dečake i devojčice sa teritorije RSB, iako postoji neshvatljivi otpor nekih klubova u ženskoj konkurenciji prema ZT RSB ali ako izuzmemo te izostanke ovde su svi koji zaslužuju da se nađu među izabranima. Takođe, Zoran Čubrilov, koji je jedan od najboljih trenera u Srbiji za rad sa početnicima, održao je pokazni trening sa nekim vežbama iz osnove tehnike rukometa“.

Kome, pre svega potreban jedan takav pokazni trening?

„Pre svega trenerima koji rade sa decom, ali ideja je da i oni koji rade u seniorskom rukometu, ako su zaboravili šta su nekada radili da dobiju ideju za vežbe sa ekipama koje vode. Zbog slabog odziva sigurno da ćemo napraviti još jednom takav jedan treninig, treneri nisu prepoznali ovo kao akciju koja im je neophodna, nisu našli za shodno da dođu u halu Slodes ali u narednom periodu to ćemo promeniti. UO RSB će doneti odluku da treneri neće moći da dobiju licencu za rad s mlađim kategorijama ukoliko na prisustvuju ovim besplatnim, školskim časovima. Neverovatno mali je broj trenera koji je došao da isprati ovo predavanje. Mogu treneri da prisutvuju i našim treninzima sa selecijama Beograda, tu ima i njihove dece ali to jedna velika mana ljudi iz rukometa, da se začaure, zatvore u svoje okvire i niko ne želi da napreduje“.

decaci2002 kampslodes

Ni tribina posvećena ženskom rukometu nije uspela. I tu je odziv bio jako mali.

„Na našu žalost pojavilo se tek nekoliko ljudi. Očigledno da ne veruju da mi kao trenerska organizacija možemo nešto da uradimo i pomognemo. Strašno mi je žao zbog toga, mi tu nećemo stati, naš Stručni savet na čelu sa Nikolom Vučinićem zatim Vuk Roganović i Bratislav Obućina doneće plan rada za predstojeći kamp u junu mesecu koji će trajati deset dana. Napravićemo i plan rada za sezonu 2016/17. Probaćemo da animiramo ljude, oni koji žele da sarađuju sa nama dobrodošli su i sa njima želimo saradnju“- rekao nam je Saša Kandić.

Najbolji mladi rukometaši Beograda biće ponovo na okupu za mesec dana kada je na programu Letnji kamp RSB.

 

Autor: Vladimir Maksa