Aktuelno Delegati
DELEGIRANJE - LIGA MLADJIH KATEGORIJA - 12.09. - 13.09.2015 Štampa El. pošta
Delegati - Aktuelno Delegati
petak, 11 septembar 2015 14:49

DELEGIRANJE ZA UTAKMICE LIGE MLADJIH KATEGORIJA MOŽETE POGLEDATI NA SLEDEĆEM LINKU http://rsb.org.rs/sudije/delegiranje-lmk/

Podsećamo sve delegate koji su delegirani za utakmice LMK, da potvrde svoje delegiranje Pomoćniku direktora za sudijska pitanja Igoru Eškenaziju, na telefon
065/ 3629 150 do 20:00h, 11.09.2015. godine.

Sva neophodna dokumentacija za utakmice LMK se nalazi na sledećem linku  http://rsb.org.rs/lmk/strane/aktaiobrasci.html

 
HITNO!! VAŽNO!! LICENCIRANJE DELEGATA!! Štampa El. pošta
Delegati - Aktuelno Delegati
sreda, 09 septembar 2015 14:29
Обавештавају се сви чланови Заједнице делегата Рукометног савеза Србије, да провере да ли се њихова фотографија налази у бази Рукометног савеза Србије. Обзиром да је један од услова за издавање лиценце и поседовање фотографије, сви делегати који немају фотографију у бази РСС у обавези су да хитно, а најкасније до петка, 11. септембра 2015. године, доставе своје фотографије на е-маил:   Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Фотографија мора бити као за пасош (на светлој позадини). Димензија фотографије мора износити 320 (висина) х 240 (ширина) пиксела. Фотографију сачувати у формату Презиме_Име_Шифра члана.

Фотографије које не буду испуњавале наведене критеријуме неће бити узете у разматрање, а тим делегатима неће бити издата лиценца за обављање функције рукометног делегата у наступајућој сезони.

Проверу статуса фотографија се може проверити уносом шифре члана на веб страници http://id.rss.org.rs/

 
ODRŽAN SEMINAR ZA DELEGATE 2, 3 I 4 STEPENA - BEOGRAD, 06.09.2015. Štampa El. pošta
Delegati - Aktuelno Delegati
ponedeljak, 07 septembar 2015 13:12
delegatiU nedelju, 06.09.2015. godine, u Sportsko poslovnom centru "Slodes", Borska 92f, Beograd, Komisija za stručno usavršavanje UO ZD RSS u saradnji sa ZSiK RSB, i uz tehničku podršku ZD RSB, a na osnovu odluke UO ZD RSS, realizovala je redovni jesenji seminar za delegate 2, 3 i 4 stepena.

Nakon akreditacije učesnika seminar je otvorio predsednik UO ZD RSS dr Ivan Mandić, koji je tom prilikom pozdravio sve prisutne, izrazio zadovoljstvo zbog kandidata za nove delegate ZD RSB, ukazao na nastavak intenziviranja saradnje između ZD RSS i ZD RSB i istakao da delegati moraju svojim kvalitetnim i odgovornim pristupom obavezama da doprinesu očuvanju i unapređenju značaja funkcije delegata i statusa koji ima ZD RSS, nakon čega je svim prisutnima poželeo uspešan rad.

Predsednica UO ZD RSB je takođe pozdravila prisutne delegate, istakavši da i pored novih kandidata za članstvo u ZD RSB omasovljenje zajednice ostaje prioritet u narednom periodu. Takođe, upoznala je prisutne sa tendencijama u intenziviranju saradnje sa ZD RSS, ZSiK RSB, kao i sa Rukometnim Savezom Beograda, nakon čega je poželela uspešan rad delegatima, kako na seminaru tako i u nastupajućoj sezoni.
SEMINAR_1  SEMINAR_4
 
Posle uvodnih reči prešlo se na stručni deo seminara u kome su putem prezentacija obrađene sledeće teme:

1. Obaveze delegata pre rukometne utakmice - Predrag Janković;
2. Bezbednosni aspekti u organizaciji utakmica i uloga delegata - Boris Ivanović;
3. Rad redarske službe u toku rukometne priredbe - Saša Pavlović;
4. Uloga delegata po završetku utakmice - dr Vojislav Andrić.

Za ovu priliku, član Komisije za stručno usavršavanje UO ZD RSS, dr Vojislav Andrić, predstavio je novinu čiji je cilj unapređenje rada delegata u okviru Redovnih prvenstvenih takmičenja, a to je "Delegatski podsetnik", i to u dve varijante, i obe će biti uskoro na sajtu ZD RSB u odeljku Literatura.
Značaj stručnog dela u okviru seminara potvrđen je i prisustvom novog Direktora Rukometnih liga "Centar", gospodina Predraga Juškovića svim prezentacijama.

U skladu sa predviđenom satnicom usledio je izveštaj pomoćnika direktora za sudijska pitanja za sezonu 2014/2015, posle čega se pristupilo testiranju delegata i polaganju ispita za zvanje rukometnog delegata, a rezultate testiranja možete pogledati u nastavku REZULTATI_TESTIRANJA_CENTAR_06_09_2015.doc 
Delegati koji nisu položili test biće naknadno informisani o terminu za ponovljeno testiranje.

Nakon testiranja sva službena lica (sudije, delegati i kontrolori) su prisustvovala prezentaciji gospodina Miroslava Jankovića, na temu "Kriterijumi suđenja u nastupajućoj sezoni sa posebnim osvrtom na zonu vođenja ekipe".

Pred zatvaranje seminara održan je sastanak Direktora Prve i Druge lige Centar sa svim službenim licima (sudijama, delegatima i kontrolorima), u okviru kog je kao osnovni cilj istaknuto unapređenje funkcionisanja liga u svim segmentima, sa posebnim akcentom na ulogu službenih lica, a u skladu sa objektivnim okolnostima u kojima se nalaze svi činioci rukometnog sporta u okviru regiona Centar.

Takođe, prisutnim službenim licima obratio se i Direktor novoformirane Treće rukometne lige "Dunav", i ukratko izložio cilj za narednu sezonu, kao i način saradnje.

Seminar je zatvoren uz prigodan koktel za sve prisutne.

 
REDOVNI JESENJI SEMINARI ZA DELEGATE Štampa El. pošta
Delegati - Aktuelno Delegati
četvrtak, 20 avgust 2015 11:15
Na predlog Komisije za stručno usavršavanje delegata UO ZD RSS, a na osnovu ovlašćenja iz Člana 14. stav 1. tačka 3 i 4. Pravilnika zajednice delegata RSS, Upravni odbor ZD RSS je na svojoj 24. sednici, održanoj 17. jula 2015. godine, jednoglasno usvojio Odluku o organizaciji i realizaciji seminara delegata pred početak takmičarske 2015/2016 godine.

Seminar za delegate prvog stepena takmičenja biće održan u Rumi od 28. - 30.08.2015. godine  Program_seminara_prvog_stepena_-_Ruma.pdf

Seminar za delegate 2, 3 i 4 stepena regiona "Centar" biće održan u Beogradu 06.09.2015. godine  Seminar_delegata_Centar_Beograd_06092015.doc

Podsećamo sve članove ZD RSB da je prisustvo seminarima obavezno i da se prisustvo seminaru boduje prilikom formiranja liste delegata na kraju takmičarske 2015/2016 godine.

Pozivamo sve članove ZD RSB, da odgovorno pristupe pripremi za seminar i polaganje obaveznog testa koji je uslov za obavljanje dužnosti delegata u nastupajućoj sezoni.
Posebnu pažnju je potrebno obratiti na određenu neusklađenost postojećih KATALOGA A i B za pripremu testova sa NOVIM aktima koje je doneo UO RSS. Ovim putem obaveštavamo sve članove ZD RSB da se svi važeći akti i obrasci, nalaze osim na sajtu RSS i na našem sajtu u odeljcima "Literatura" i "Akta i Obrasci", stoga je potrebno iste dobro proučiti prilikom pripreme za polaganje testa na seminaru.

Želimo Vam uspešan početak sezone!

                                                          Komisija za stručno usavršavanje delegata ZD RSB
 
SEDNICA UO ZD RSB Štampa El. pošta
Delegati - Aktuelno Delegati
petak, 14 avgust 2015 13:46
delegatiZa utorak, 18.08.2015. godine, sa početkom u 16:00 časova, zakazana je 11. Sednica UO ZD RSB.
Sednica će biti održana u prostorijama Rukometnog Saveza Beograda, Deligradska 27 - stari DIF.

Poziv za sednicu sa dnevnim redom upućen je članovima UO ZD RSB elektronskim putem.
 
<< Početak < 1 2 3 4 5 6 7 8 10 > Kraj >>

Strana 10 od 18