Rezultati/Raspored utakmica

Humanitarni rukometni derbi za Milicu Radenkovic, budimo humani
nedelja, 05 decembar 2021 19:04

altRukomet u Beogradu, ovo ne pamti! Dve prvoplasirane ekipe Prve rukometne lige Beograd, SU Lavovi i rukometni klub Rekreativo, u ponedeljak u hali Sumice od 21.30 sati, pokazace veliku humanost! Ceo prihod sa meca ici ce za Milicu Radenkovic, devojcicu rodjenu 2006. godine kojoj je potrebna pomoc, jer od rodjenja ima tezi oblik deformiteta kicmenog stuba.

Tim povodom, a i zbog samog derbija, dva tima, koji u svojim redovima imaju proslavljene srpske rukometase, tj. legende rukometa, organizovana je pres konferencija, gde se kao gost pojavio Igor Juric, direktor centra za nestalu i zlostavljanu decu.

Svi ucesnici su se slozili da ce hala Sumice u ponedeljak biti epicenter rukometa i pozvali sve ljubitelje da dodju i uzivaju u ovoj igri.

Ivan Drenovac, predsednik Rekreativa, rekao je i, ako su u ekipama veterani, to ne znaci da nece prukazati lep rukomet:

- Bice to pravi derbi. Voleo bih da dodje sto vise gledalaca, jer je utakmica humanitana. Bice postavljena kutija za pomoc Milici. Zahvalio bih se i Igoru, sto je sa nama i pozivam sve da se ukljuce u ovaj projekat. Neka u ponedaljak pobedi bolji!

Zoran Todic, predsednik i trener SU Lavova, rekao je da se ovom konferencijom salje lepa slika u rukomet:

-Bice to dobra utakmica sa lepim potezima. Na parketu ce biti mnogo igraca koji su nekada proslavljali nase klubove i reprezentaciju. Prepustam ulogu favorite ekipi Rekreativa i ne ljutim se sto su simpatije Igora na strain naseg rivala. Znamo se svi mnogo dugo i zelim da moja ekipa u 60 minuta pokaze sve lepote naseg sporta.

Legendarni Rastoko Stojkovic, sada je jedan od stubova u ekipi Rekreativa:

-Ekipa Lavova je jedan ozbiljan protivnik, sto pokazuje trenutno stanje na tabeli, gde su na prvom mestu.Verujem da cemo publici pruziti jednu lepu predstavu i ja kao otac cetvoro dece pozivam sve ljude dobre volje da podrze i fondaciju Igora Jurica i da daju pomoc za Milicu.

Jedan od najmladjih clanova SU Lavovi, Milos Milicevic, rekao je da mu je velika cast sto sedi sa ovim divnim ljudima:

-Bice to muska utakmica. Verujem da cemo pretrcati naseg rivala i dobrim odbranama slavit. Pozeleo bih srecu ekipama i jos jednom pozvao publiku da dodje u halu Sumice i pomogne Milici slanjem SMS poruku 1072 na 3030.

Konferenciji za medije prisustvovao je Igor Juric, direktor centra za nestalu i zlostavljanu decu, koji se zahvalio klubovima SU Lavovima i Rekreativu na podrsci na donosenju zakona Amber Alert.