Aktuelno
Lana i Sofija održale predavanje u okviru Erasmus plus projekta Štampa El. pošta
ponedeljak, 13 septembar 2021 00:21

IMG 20210912 WA0012 d529a

U okviru Erasmus plus projekta "Equal opportunites for women in handball" (Jednake mogućnosti za žene u rukometu), naše mlade koleginice Lana Zrnić i Sofija Petrović, YRP referee, održale su svoje izlaganje na temu "How to improve the position of women referees in handball" (Kako poboljšati položaj ženskih sudija u rukometu). 

Svoje predavanje su realizovale kroz nekoliko bitnih elemenata: prikaz statističkih podataka ženskih sudija u okviru rukometnog takmičenja po ligama u Srbiji, način sprovođenja edukacije rukometnih sudija u Srbiji, iskustva ženskih rukometnih sudija u Srbiji, rezime i na kraju diskusija.

Iskustva koja poseduju u svojoj dugogodišnjoj sudijskoj karijeri, predstavile su putem video linka naše internacionalne sudije Vanja Antić i Jelena Jakovljević, koje su dale odgovor na nekoliko pitanja postavljenih od strane predavača pomenute teme, a to su:

1. Kratko predstavljanje (početak sudijske karijere, godine suđenja, liga koja se sudi, kao i karijera međunarodnih takmičenja)

2. Najveći izazovi sa kojima su se susretale kao ženske sudije. Da li su postojale situacije u kojima su bile diskriminisane kao ženske sudije ?

3. Kako vidite položaj ženskih sudija sada u rukometu u Srbiji, da li se nešto promenilo tokom vremena dok sudite ?

4. Kako unaprediti položaj ženskih sudija u Srbiji ?

 
Održana vanredna Skupština ZSiK RSB Štampa El. pošta
subota, 11 septembar 2021 20:30

ZSiK RSB MALAZajednica sudija i kontrolora Rukometnog saveza Beograda, održala je vanrednu sednicu Skupštine u subotu, 11. septembra 2021. godine u Beogradu. Vanrednoj sednici Skupštine prisustvovalo je 40 članova.

Nakon izbora radnih tela, predloženi dnevni red usvojen je jednoglasno.

 

 

 

Prvobitno su jednoglasnom odlukom prisutnih članova Skupštine ZSiK RSB razrešeni dužnosti:

1. Zoran Mikić, predsednik Skupštine ZSiK RSB

2. Predrag Dragomirović, potpredsednik Skupštine ZSiK RSB

 

Zatim, jednoglasnom odlukom prisutnih članova Skupštine ZSiK RSB izabrani su:

1. Predrag Dragomirović za predsednika Skupštine ZSiK RSB

2. Nenad Milošević za potpredsednika Skupštine ZSiK RSB

 

Jednoglasnom odlukom prisutnih članova Skupštine ZSiK RSB razrešeni su dužnosti:

1. Dejan Marković, predsednik Nadzornog odbora ZSiK RSB

2. Nenad Milošević, član Nadzornog odbora ZSiK RSB

 

Potom, jednogladnom odlukom prisutnih članova Skupštine ZSiK RSB izabrani su:

1. Milan Stanisavljević za predsednika Nadzornog odbora ZSiK RSB

2. Nenad Dragomirović za člana Nadzornog odbora ZSiK RSB

 

Na posletku, predsednik Upravnog odbora ZSiK RSB predložio je razrešenje člana UO ZSiK RSB:

1. Desimir Vuković

Predlog predsednika UO ZSiK RSB izglasan je jednoglasnom odlukom prisutnih članova Skupštine ZSiK RSB

 

Predsednik Upravnog odbora ZSiK RSB, predložio je novog člana UO ZSiK RSB:

1. Zoran Đuričić

Predlog predsednika UO ZSiK RSB izglasan je jednoglasnom odlukom prisutnih članova Skupštine ZSiK RSB

 

Skupština je održana uz maksimalno poštovanje epidemioloških mera i preporuka. Članovi koji su dolazili na sednicu Skupštine morali su doneti na uvid potvrdu o izvršenoj vakcinaciji/negativan antigenski ili PCR test/potvrtdu o preležanom Covid-19 a sve po važećim propisima nadležnih organa Republike Srbije. Tokom trajanja sednice Skupštine, prisutni članovi su bili u obavezi nositi zaštitne maske, a isto tako bila su dostupna sredstva za dezinfekciju ruku.

 
ODRŽAN REDOVNI JESENJI SEMINAR SUDIJA I KONTROLORA ZSiK RSB Štampa El. pošta
subota, 11 septembar 2021 19:49

ZSiK RSB MALAZajednica sudija i kontrolora RSB, održala je redovni jesenji seminar sudija i kontrolora Prve i Druge lige, kao i Lige mlađih kategorija RSB.

Prva aktivnost sudija održanam je u sportskoj hali Banjica, gde je sprovedeno fizičko testiranje, na kojem su sve sudije pokazale visok nivo fizičke spremnosti. U tom periodu, kontrolorima je održano predavanje: Uputstvo o vršenju kontrole, koje je prezentovano od strane predsednice Upravnog odbora ZSiK RSS gđa Branke Marić, međunarodnog IHF delegata.

U okviru predavanja, održana je stručna tema: Kriterijumi suđenja za narednu sezonu, koju je prezentovao Dejan Marković, međunarodni rukometni sudija. U okviru stručne teme kroz video materijal sa evropskih i svetskih prvenstava, prezentovane su tendencije za suđenje u narednoj sezoni.

Nakon održanih predavanja, sudije i kontrolori su pristupile teoretskom testiranju, koje je uspešno realizovano.

Službenim licima se obratio Direktor za takmičenje Prve i Druge lige Beograd gdin Predrag Jušković, koji je u kratkim crtama izneo šta se očekuje od službenih lica u predstojećoj sezoni.

Na posletku, ispred trenerske organizacije učesnicima seminara se obratio prof. Željko Radojević, koji je predstavio nove tendencije ka Propozicijama u okviru lige mlađih kategorija RSS.

Seminar je održan uz maksimalno poštovanje epidemioloških mera i preporuka. Učesnici su bili u obavezi doneti negativan antigenski ili PCR test prema kriterijumima koji su važeći, sertifikat o obavljenoj vakcinaciji prema propisima nadležnih organa Republike Srbije, potvrdu o preležanom Covid-19 ne stariju od šest meseci. Takođe, učesnici su tokom trajanja predavanja bili u obavezi nositi zaštitne maske, a isto tako bila su dostupna sredstva za dezinfekciju ruku.

 
VANREDNA SEDNICA SKUPŠTINE ZSiK RSB Štampa El. pošta
petak, 10 septembar 2021 19:03

VZSiK RSB MALAanredna sednica Skupštine ZSiK RSB biće održana u subotu, 11. septembra 2021. godine u Beogradu, sa početkom od 15.30 časova, hotel M (Bulevar oslobođenja 56a).

 

Poziv sa dnevnim redom

 

 

 

 
НОВА САТНИЦА СЕМИНАРА ПРВЕ И ДРУГЕ ЛИГЕ, ЛИГЕ МЛАЂИХ КАТЕГОРИЈА РСБ Štampa El. pošta
ponedeljak, 06 septembar 2021 21:20

ZSiK RSB MALA

Заједница судија и контролора РСБ, организоваће редован јесењи семинар судија и контролора Прве и Друге лиге, као и Лиге млађих категорија РСБ. Семинар се одржава у Београду, хала Бањица, са почетком од 7.30 часова.

 

НОВA САТНИЦA СЕМИНАРА

 

 
<< Početak < 1 2 4 6 7 8 9 10 > Kraj >>

Strana 4 od 37