Održan EHF seminar trenera Štampa El. pošta
Takmicenja - Trofej Beograda
utorak, 11 decembar 2012 02:15

Beograd je bio domaćin trećeg modula EHF seminara trenera za sticanje najvišeg trenerskog zvanja među zemljama potpisnicama RINK konvencije, zvanja Master Trenera, koji se u glavnog gradu održavao od 03. do 09. decembra 2012. godine.

RINCK_december2012_Group
Slika svih učesnika završnog modula EHF seminara trenera

Prvi deo seminara održan je u januaru mesecu u Beogradu, tokom Evropskog prvenstva za muškarce, dok je drugi održan u Austriji. Nakon dobre organizacije prvog modula EHF je organizaciju završnog modula poverio Rukometnom savezu Srbije.

Na završnom modulu učesvovalo je 21 trenera iz 11 različitih zemalja. U okviru seminara treneri su imali priliku da slušaju teorijska predavanja i učestvuju u radionicama sa različitim tematikama. Praktična predavanja su se održavala u hali SC "Voždovac" na Banjici.

Predavači na ovom seminaru bili su: Branislav Pokrajac, Petar Kovač iz Mađarske, Volfang Polani iz Austrije, Helmut Heric i Petar Frohl (EHF).

RINCK_december2012_PokrajacPractical
SC "Voždovac" na Banjici, praktično predavanje prof. dr Branislava Pokrajca

Svi treneri su za ovaj seminar pripremili završne radove koje su branili pred komisijom Evropske rukometne federacije, teorijski ili praktično, po sopstvenom izboru. Nakon uspešno položenih završnih ispita treneri su dobili sertifikate sa zvanjem Master Trener, a zanimljivo je da je ovo bio istorijski trenutak u obrazovanju trenera zemalja potpisnica RINK konvencije jer se po prvi put organizovalo polaganje za sticanje zvanja Master Trenera.

Celokupan rad trenera odvijao se bez ikakvih problema po utvršenom programu, a svi učesnici, predavači kao i predstavnici EHF-a izrazili su veliko zadovoljstvo dobrom organizacijom seminara i tradicionalnim gostoprimstvom na koje nailaze na svakom koraku.