"Beograd za Japan" Štampa El. pošta
Takmicenja - Trofej Beograda
subota, 09 april 2011 00:03

Grad Beograd i Srpsko-japansko društvo "Beograd - Tokio" organizovaće u nedelju, 10. aprila, u 12 časova na Trgu republike skup podrške i zahvalnosti narodu Japana - "Beograd za Japan". Sa porukama kojima se prijateljskom narodu Japana želi što brži oporavak od posledica razornog zemljotresa, cunamija i nuklearnog incidenta, prisutnima će se obratiti gradonačelnik Beograda, gospodin Dragan Đilas i ambasador Japana, gospodin Tošio Cunozaki, a skupu podrške prisustvovaće i druge istaknute ličnosti iz kulturnog, javnog i sportskog života grada i republike.

JKP "Zelenilo - Beograd" i "Srbijašume" pripremili su posebno iznenađenje za one koji u nedelju budu došli na centralni beogradski trg kako bi izrazili svoju solidarnost sa stradalima u katastrofi koja je pogodila Japan. Naime, iz takozvanog "žutog" autobusa, jednog od 93 koje je japanski narod donirao Beogradu, radnici ovo gradskog preduzeća besplatno će građanima Beograda podeliti 1.001 sadnicu trešnje. Ovo drvo u Japanu simbolizuje verovanje da prosperitet, napredak i ljubav očekuju svakoga ko prolećni dan sa porodicom provede ispod rascvetale trešnje, pa će tim gestom istovremeno biti poslata poruka narodu Japana da nije zaboravljen.

Beograd i Beograđani na ovaj način žele da iskažu prijateljsku solidarnost i zahvalnost narodu Japana, koji je u danima kada je to bilo najpotrebnije Beogradu nesebično pomogao.

Rukometni savez Beograda poziva sve svoje članove da se okupe u nedelju, 10. aprila, u 12 časova na Trgu republike i na taj način daju podršku i time izraze zahvalnost narodu Japana.

Beograd_Za_Japan

Izvor: Grad Beograd