"Trofej Beograda 2012" 15. i 16. septembar Štampa El. pošta
Takmicenja - Trofej Beograda
sreda, 12 septembar 2012 16:45

Grad Beograd i Rukometni savez Beograda ove godine organizuju tradicionalni 8. Međunarodni rukometni turnir "TROFEJ BEOGRADA 2012". Ovo je najveći međunarodni rukometni turnir u Srbiji za mlade rukometaše i rukometašice na kome učestvuju reprezentacije gradova. Na turniru će učestvovati mladi sportisti iz Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Turnir "Trofej Beograda 2012" se održava u subotu 15. i nedelju 16. septembra 2012. godine. Sve utakmice se igraju u dvorani sportskog centra "Voždovac" na Banjici u Beogradu.

trofejBGD2012_velika

Na turniru učestvuju sledeće reprezentacije gradova - u konkurenciji devojčica rođenih 1996. godine i mlađe: Podgorica, Ljubljana, Skoplje i Beograd, dok će se u konkurenciji dečaka rođenih 1996. godine i mlađi nadmetati: Banja Luka, Podgorica, Novi Sad i Beograd.

Turnir kao najprestižnije međunarodno regionalno takmičenje za mlade ima višestruki društveno-sportski značaj koji doprinosi razvoju međunarodne sportske saradnje, povezuje mlade sportiste iz različitih regiona, intenzivira saradnju sa regionima gde je aktivna srpska dijaspora i koristi razmeni stručnih iskustava u radu sa mladim sportistima.

Pokrovitelj turnira je grad Beograd.